Hvis du skal signere PDF-er, kan du registrere signaturen din ved hjelp av styreflaten, det innebygde kameraet på Macen eller iPhone eller iPad.

 1. Hvis merkingsverktøylinjen ikke vises i Forhåndsvisning-programmet på Macen, klikker du på Vis merkingsverktøylinjen-knappen og deretter på Signer-knappen .
 2. Følg instruksjonene på skjermen for å opprette og arkivere signaturen din.
  • Opprett en signatur med styreflaten: Klikk på Styreflate, klikk på teksten når du blir bedt om det, signer navnet på styreflaten med fingeren, trykk på en tast, og klikk på Ferdig. Hvis du ikke liker resultatene, klikker du på Fjern, og prøver på nytt.

   Hvis Macen har en Force Touch-styreflate, kan du signere med en tykkere, mørkere strek ved å trykke fingeren hardere mot styreflaten.

  • Opprett en signatur med det innebygde kameraet i datamaskinen: Klikk på Kamera. Hold signaturen din (på hvitt papir) vendt mot kameraet slik at signaturen er på nivå med den blå linjen i vinduet. Når signaturen vises i vinduet, klikker du på Ferdig. Hvis du ikke liker resultatene, klikker du på Fjern, og prøver på nytt.
  • Opprett en signatur med iPhone eller iPad: Klikk på iPhone eller iPad. På iPhone eller iPad kan du bruke fingeren din eller Apple Pencil til å signere. Når signaturen vises i vinduet, klikker du på Ferdig. Hvis du ikke liker resultatene, klikker du på Fjern, og prøver på nytt.
 3. Legg til signaturen i PDF-en.

  Velg signaturen du vil bruke, flytt den dit du vil ha den, og bruk håndtakene til å justere størrelsen på den.

På PC er det enklest å benytte seg av Adobe Acrobat Reader DC som  er det kjente og pålitelige gratisprogrammet for å se, skrive ut og kommentere PDF-dokumenter. https://get2.adobe.com/no/reader/

Hvis du vil signere et PDF-dokument eller -skjema, kan du skrive inn, tegne eller sette inn et bilde av den håndskrevne signaturen. Du kan også legge til tekst, for eksempel ditt navn, firma, stilling eller datoen. Når du har lagret dokumentet, blir signaturen og teksten en del av PDF-filen.

 

 • Åpne PDF-dokumentet eller -skjemaet som du vil signere.

 • Klikk på signeringsikonet  på verktøylinjen. Du kan også velge Verktøy > Fyll ut og signer eller velg Fyll ut og signer i den høyre ruten.

  Globalt signeringsverktøy

 •  Fyll ut og signer-verktøyet vises. Klikk på Fyll ut og signer.

  Fyll ut og signer, hjem

 • Skjemafeltene oppdages automatisk. Hold musepekeren over et felt for å vise en blå boks. Klikk hvor som helst i den blå boksen, og markøren plasseres i riktig posisjon automatisk. Skriv inn teksten for å fylle ut feltet. 

  Hold musepekeren over et felt for å vise det oppdagede skjemafeltet

  Hold musepekeren over for å vise det oppdagede tekstfeltet

  Du kan velge ønsket farge å fylle ut PDF-skjemaet med. Klikk på fargeknappen i Fyll ut og signer-menyen og velg ønsket farge.

  Velg farge å fylle ut skjemaet med

  Signaturfargen er som standard svart. Hvis du vil beholde standardfargen på signaturen, må du passe på at alternativet Behold opprinnelig farge for signaturer er merket.

  Merk:

  Hvis du ønsker mer informasjon om utfylling av skjemaet, kan du se Fylle ut PDF-skjemaet.

   

 • Klikk Signer-ikonet på verktøylinjen, og velg deretter om du vil legge til signaturen eller bare initialene.

  Legge til signatur eller initialer

  Hvis du allerede har lagt til signaturer eller initialer, vises de som alternativer å velge fra.

 • Hvis du allerede har lagt til signaturen eller initialene, velger du den fra Signer-alternativene, og deretter klikker du i PDF-filen der du vil legge til signaturen. Gå til neste trinn.

  Hvis du signerer for første gang, vil du se panelet Signatur eller Initialer. Nedenfor er et eksempel på Signatur-panel.

  Skrive inn, tegne eller importere et signaturbilde

  Du kan velge å skrive inn, tegne eller importere et signaturbilde. Signaturer og initialer som legges til, blir lagret slik at de kan brukes senere.

  • Skriv – Skriv inn navnet ditt i feltet. Du kan velge blant et lite utvalg signaturstiler. Klikk på Endre stil for å vise en annen stil.
  • Tegn – Tegn signaturen i feltet.
  • Bilde – Bla gjennom og velg et bilde av signaturen.
  • Lagre signatur – Når det er merket av for dette alternativet og du er logget på Acrobat Reader eller Acrobat, lagres den tillagte signaturen trygt i Adobe Document Cloud for gjenbruk.

  Klikk på Bruk, og klikk deretter på plasseringen i PDF-filen der du vil plassere signaturen eller initialene.

 • Hvis du vil flytte den plasserte signaturen eller initialen, klikker du feltet for å utheve det, og deretter bruker du piltastene. Hvis du vil endre størrelse på eller slette feltet, bruker du alternativene på feltverktøylinjen.

Det finnes mange for ulike webløsninger for signering av PDF’er, som kan brukes på eget ansvar.

En veldig enkel og raskt tjeneste er:

https://smallpdf.com/nb/sign-pdf

1. Først åpner du opp e-posten og vedlegget du trenger for å signere. Du må kanskje trykke på dokumentet for å laste det ned først.

2. For å signere dokumentet, trykk på merkesymbolet (pennen-i-en-sirkel øverst til høyre).

3. Nederst ser du et utvalg penner, deretter et pluss («+») tegn. Trykk på plusstegnet.

 

iPhone_sig1.PNG
Trykk på plusstegnet og deretter signatur i markeringsverktøyet.

 

4. Trykk on Signatur.

5. Dette tar deg til en ny skjerm hvor du enten ser din allerede lagrede signatur eller en signaturlinje der du kan tegne signaturen din med fingeren. Når ferdig, trykk ferdig. Dette lagrer også signaturen din for fremtiden.

iPhone_sig2.PNG
Signer navnet ditt og trykk på Ferdig.

 

6. Når du har trykket på Ferdig, blir du sendt tilbake til dokumentet ditt hvor du kan plassere signaturen din.

7. Når signaturen din er på ønsket plass, trykker du på Ferdig/Done øverst for å låse den på plass.

 

iPhone_sig3.PNG
Plasser signaturen din på ønsket plass i dokumentet og lås den med merkesymbolet øverst til høyre.

 

8. Velg «Ny melding» og send det signerte skjema ditt du ønsker.

Eksempel fra eldre Iphone

Slik signerer du en PDF på iPhone

En av de mest populære er Adobe Fill & Sign, som er gratis å laste ned og bruke.

Adobe Fill & Sign

Også denne appen fungerer bare med PDF-dokumenter (eller andre bildefiler). Disse kan importeres via forskjellige sky- og lagringstjenester, eller åpnes direkte fra et e-postvedlegg. Slik gjør du det:

 1. Åpne PDF-vedlegget i e-posten
 2. Trykk på Del-knappen nederst til venstre på skjermen
 3. Har du installert Adobe Fill & Sign, skal denne dukke opp her. Velg å åpne dokumentet i appen

Straks dokumentet er åpnet i appen, kan du enkelt fylle inn en mengde forskjellig informasjon. Dette kan være forhåndsutfylt personlig info som navn, adresse, fødselsdato og slikt som gjerne skal fylles inn i skjemaer. Når du har skrevet inn informasjonen, kan du plassere dette i dokumentet og tilpasse det i størrelse og form.

Lett å fylle inn

Appen er også halvveis smart, og klarer ofte å kjenne igjen avkryssingsbokser – dette gjøre det lettere for deg å «treffe» dem når du skal huke av alternativer i skjemaer.

Du kan også ta bilde av et papirskjema direkte i appen, for deretter å gjøre dette om til et skjema som kan fylles ut.

Adobe Fill & Sign lar deg lagre både signaturen din og initialene dine, som lett kan settes inn og plasseres på rett sted i dokumentet.

Når alt er fylt og ut og signert, er det enkelt å lagre dokumentet der du måtte ønske – eller sende direkte i en e-post.

Slik fungerer Adobe Fill & Sign

 

Kilde: https://www.online.no/apper/signer-dokumenter-paa-mobilen.jsp

Se også eventuelt denne artikkelen (engelsk): trykk er for ekstern link med instruksjon